En liten uppdatering från igår

Igår, fredag, var det jobb och tidig uppstigning. Lyxade och tog bussen till jobbet och kunde se ut över havet i väntan på bussen (som alltid är sen). Det är såååå vackert här på morgonen när solen är påväg upp i horisonten! 
Jag och kollegerna sprang till banken och kunde ta ut lönen, WOHO. Så skönt att ha pengar igen haha. Och nu har jag även betalat depositen för lägenheten, så det är officiellt att jag stannar hos Astrid och Carina i Sliema!
 
På kvällen var det House Warming Party hos min fina Sanna, Angelica och Robin! Det var supertrevligt och det blev faktiskt Paceville i slutet av kvällen (alltså bargatan). Lyxade även med turkisk takeaway till middag innan festen! 
 
Nu imorse har jag varit ganska bakis, så jag gjorde english breakfast i vegan-style, det blev grymt gott! Kikärtsomelette, stekta champinjoer och baked beans! Tog till och med en liten rostmacka och kaffe haha! #lyx 
 
 
Jag och fina Sanna!
Allmänt, Vegan | | Kommentera

En rolig liten lista

Tog denna lista från Simonebabes blogg, hehe, tänkte att det kan vara lite kul att ha här!

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja för fan, flyttade ju hemifrån, till Malta dessutom! Sen tog jag ju studenten, det gör man ju bara en gång liksoooooom. 

Hade du några nyårslöften?
Ohja, jag har alltid en massa löften... Kommer dock inte ihåg, men har för mig att det var flera hälsomål typ, och de har jag klarat galant.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej usch nej. Eller, nja, några gamla bekanta fick ju i och för sig barn.. men inga vänner nej.

Vilka länder besökte du?
Tjeckien (Prag), Norge och Malta blev det i år! Tror jag hjälp??? jo men det stämmer nog 

Vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Jag som är så dålig med siffror... Men jag kommer ihåg vissa händelser som jag inte kommer att glömma! Resan till Prag med tjejorna, mitt break up med exet, Kentfest, studenten och balen, Norweigan Wood-festivalen med Simone, Emmabodafestivalen, Way Out West-festivalen och flytten till Malta!

Vad var din största framgång 2014?
Att bli klar med gymnasiet med såpass grymma betyg. Att jag blev VEGAN! Och att jag flyttade ifrån Sverige. 

Största misstaget?
Att jag slutade träna där ett tag under sommaren, festade lite för mycket haha.  

Bästa köpet?
Ojoj, alla festival/konsertbiljetter skulle jag nog säga! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Festivaler, alkohol och flygbiljetter.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jadå, att jag fick en sådan fantastisk sommar med så mycket nya vänner. Att Simone flyttade tillbaka till Sverige var också fett nice. Sen har vissa speciella personer gjort mig väldigt glad som har stöttat mig när det har varit väldigt jobbigt.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ehhhh... Den andra sidan - Kent, The heat - Jungle, Running to the sea - Röyksopp, Riptide - Vance Joy, Jordan - Rival Sons, Getting Even - White Lies och såååå många andra låtar!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror nog att detta året generellt sätt har varit bättre än det förra, men jag har haft riktigt vidriga svackor i år. Men överlag så har tillvaron efter studenten vägt upp det jobbiga som var i början av året! Så ja, jag är nog gladare i år!

Vad önskar du att du gjort mer?
Mhm.... visat mer uppskattning till min familj tror jag, speciellt till min underbara lillasyster som kanske hade behövt sin storasyster lite mer. 

Blev du kär i år?
Nej jag blev av med kärleken, men jag fick en ny passion istället; veganismen.

Favoritprogram på TV?
Omöjligt att svara på nästan då jag är världens TV-serietorsk. Men The Killing och Homeland har nog varit bäst i år. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Satt på en buss full med ungdomar påväg till Prag. Dagen innan var jag dock på  Moon Thai med min kära familj och firade. Min kära Johanna fick alla på bussen att sjunga för mig haha.

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja det fins det säkert, men jag tror inte på att det är någon idé att tänka så, det som är gjort är gjort och det som har hänt har hänt!

Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
Haha, svart som vanligt. Nä men jag har bott i långklänningar och långkjolar i år, love it. 

Vem saknade du?
Simone saknade jag något så fruktansvärt i vintras, nu på Malta saknar jag hur många som helst.
 

Fick du många nya kontakter?
Haha ja det kan man säga, fick en helt ny umgängeskrets efter breakupet och efter studenten. Nu på Malta har jag bara nya vänner, förutom Charlie och Jesper då som jag flyttade hit med.

Den bästa nya personen du träffade?
Waah, svårt... Josefin, Victor och Sanna på Malta är nog de finaste jag lärt känna i år. 

Planer för 2015?
Leva livet på Malta, åka hem en sväng till Sverige i sommar och fira lillasysters student och förhoppningsvis gå på Bråvalla. Sen har jag och tjejerna på Malta planer på att åka till Ozora-fesivalen, eller åka till Istambul, Rom eller Sicilien. Jag tror att jag kommer att bo på Malta året ut. 

Vad ser du mest fram emot med år 2015?
Thailandresan som blir nu över jul och nyår kommer ju bli helt fantastisk, sedan längtar jag efter att fler vänner kommer ner till Malta och hälsar på, och att familjen ska göra det också! Sen ser jag fram emot min egen personliga resa som nästa år antagligen kommer att ha gått ganska långt. 

Tror du att år 2015 kommer bli bättre?
Varje år blir bättre i och med alla nya upplevelser och kunskaper om livet. Så, ja.

Har du några löften inför år 2015? 
Att spara ihop pengar till Hawaii-resan och att byta jobb är väl två ganska konkreta mål. Sen vill jag utvecklas mer som person, bli mer öppen i sinnet.

Allvarligt talat, Nora | | Kommentera

Interstellar - Recension

Såg alltså Interstellar igår med Joel, en SCI-FI futuristic film om hur mänskligheten måste flytta från jorden då den börjar på under. Det blir ett jävla äventyr ute i rymden där se åker igenom svarta hål och letar efter nya planeter som skulle kunna bli ett nytt hem för människan. 
 
Alla effekterna i filmen (ljud/bild) var helt fantastiskt gjorda och jag kan känna lukten av Oscars priser för denna film! Den var så sjukt gripande med alla vackra bilder från rymden och hur stort det är. De pratar mycket om olika teorier och man börjar verkligen förstå hur komplex universum är. 
 
När filmen var klar kände jag mig helt perplex och tagen. Rymden har alltid varit ett så häftigt ämne som jag minns att pappa alltid berättade för mig om när jag var yngre. Det är så stort och främmande, ganska obehagligt egentligen, och efter att ha sett denna film kändes livet ännu mer märkligt än tidigare.
 
               Interstellar_ALT_Artowrk
 
 
Tips | | Kommentera
Upp